maandag 22 september 2008

improvizaterdag



Alle plannen voor de zaterdag gaan de prullenbak in met een vroeg sms-je van de Pleitmevrijtjes. Plots is het improvizaterdag en gaan we zien wat we doen. En dus zitten even later de twee Pleitmevrijtjes aan de koffie als de deurbel en Wiefke met een versgebakken appeltaart voor de deur staat. "Kijk eens buurman, het is Burendag"! Wat een feest, appeltaart, buurvrouw#16 bedankt hoor!
Via de rommelmarkt van de kerk hierachter, waar Krien helemaal los gaat en picknickmanden, theeserviezen en zilverwerk mee naar huis sleept, gaan we de grens over. Inkopen doen met de Pleitmevrijtjes. De grootgrutter is het eerst aan de beurt en dan de gewone supermarkt. Thuis nemen we voor korte duur afscheid, straks gaan we Plan A, verse pasta, eten in Beschuitstad. Met Krien achterop fiets ik richting stad. Na weken krom lopen mag Krien vandaag nieuwe laarzen kopen. In de nieuwe laarzenwinkel heeft ze niet veel tijd nodig om een keuze te maken en kunnen we door naar de eerste van twee tentoonstellingen die in de stad zijn.
De eerste, een driedelig project van de gemeente, opgezet om dit jaar nog snel anderhalve ton subsidiegeld over de balk te gooien, stelt weinig voor. Paul Tornado (hier meer) maakt met Smile het meest aansprekende werk van de tento (meer weten? klik hier) . Het andere project, het Gogbot is een stuk spannender. Veel tijd is er niet, we moeten door.
In Beschuitstad is Plan A inmiddels verworden tot Plan B, geen verse pasta, maar een meterslange kant und klare. Het smaakt er niet minder om, de geflambeerde crêpes gaan er goed in en het witte openluchtbiertje, joepie! Uiteindelijk gaan we veel te laat weg, de wekker zal zondagochtend om half vijf aflopen, maar het geeft niet. Improvizaterdag rocks!

1 opmerking:

  1. appeltaartje lekker gesmaakt en nu alweer op dat roept om een nieuwe taart...

    BeantwoordenVerwijderen