dinsdag 12 augustus 2008

bij de kapper



Kapper Kniptgraag is voorlopig geknipt en geschoren en zal zelf weinig knippen de komende tijd. Tenzij hij in de bajes een tijdelijke salon in mag richten. De Dearnkaampse kapper gaat brommen op een plaats waar hij ook zijn andere hobby’s niet kan uitvoeren.
Het oogt als een normale kapsalon, de zaak van Kniptgraag en zijn ega Lolo. Klanten komen voor een coupe, een permanentje, highlights of laten zich wassen en watergolven. In de kappersstoel zal er ongetwijfeld gekletst zijn over de kleinkinderen en dorpsgenoten. Of tijdens de knipbeurt ook geroddeld wordt over de kapper en zijn Lolo weet ik niet. In het dorp wel. Daar keilen jeugdigen op de rotonde van hun fiets onder invloed van GHB en XTC en al snel is het algemeen bekend, de dope komt bij kapper Kniptgraag vandaan.
Als de onrust in het anders zo rustige dorpje toeneemt en ook de huisarts zijn zorgen uitspreekt volgt er een inval. De nodige chemische producten worden aangetroffen. Behalve de gebruikelijke haarproducten ook een voorraad XTC, Viagra, Kamagra, een andere erectiepil en een flinke snuif coke. Achter in de tuin staat nog een flink aantal liters zelfgestookte GHB af te koelen in de skottelbraai.
Volgens Kniptgraag is er weinig aan de hand. Alles is voor eigen gebruik; "voor op feestjes". Ik kijk eens goed naar het echtpaar Kniptgraag, maar ik zie deze twee nog niet rondlopen op een housefeest met een hand pillen in de broekzak. Dan blijkt al snel wat voor feestjes het zijn. Swingersfeesten! Kniptgraag en zijn Lolo zijn fanatieke bezoekers van parenclubs. Vandaar de erectiepillen.
Op de feestjes gaan wilde avonturen samen met ladingen pillen, lijnen coke en glazen vol GHB en Kniptgraag is daar de populaire man die alles kan leveren. De rechtbank heeft moeite om Kniptgraag te geloven als hij zegt dat alles voor eigen gebruik is. Elf liter is goed voor zes jaar gebruik en de bewering van de kapper dat hij een halve liter per week gebruikt maakt zijn verhaal er niet geloofwaardiger op.
De Beschuitsstadse rechtbank is er uiteindelijk wel over uit. De inmiddels op vrije voeten zijnde Kapper Kniptgraag gaat nog een half jaar terug naar het gevang en zijn Lolo gaat 180 uur goede daden verrichten. Niks eigen gebruik, handelsvoorraden en verkoop aan jeugdigen bewezen. De verweren van advocate Tijgertje en haar confrère Eenvandedrie gaan rücksichtslos van tafel.
En het stel Kniptgraag? Ze hopen op een doorstart van hun salon. Tegen beter weten in lijkt het.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten