dinsdag 4 maart 2008

wie dan allemaal?





We zouden het bijna vergeten, maar we hadden nog kaartjes voor Plien en Bianca in het Industriestadse Sponsor Theater. Kaarten zo lang van te voren bestellen omdat je anders geen voorstelling kan zien heeft dat nadeel. Een half jaar lang hangen ze al aan het magneetbord om uiteindelijk bijna vergeten te worden.
En zo zitten we op een maandagavond, na een wandeltocht door een uitgestorven centrum, in een overvolle schouwburgzaal. De deuren klappen dicht, de zaal wordt stil en op het podium gaat de telefoon. "Terminaal" is de boodschap die een man te horen krijgt. Dan gaat het licht aan en zien we twee oude mannetjes met hoogopgetrokken broeken staan.
Ze beginnen te praten en dansen en bijna twee uur later is het afgelopen. Een mooie voorstelling met goed uitgevoerde typetjes. Vooral de mislukte kunstliefhebbende dames van middelbare leeftijd en hun gespreksonderwerpen zijn erg sterk. De zangstem van Bianca (of is het nou Plien?) is erg goed.
Buiten de zaal slokken we nog een glaasje prikloze cola of water weg en dan staan we weer in een zelfde guren en verlaten binnenstad en gaan we snel naar Textielstad. Binnenkort weer een dergelijk avontuur, Acda en de Munnik dit keer. En samen met de Krattenstapelaartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten