donderdag 17 januari 2008

eikel


"Uw verhaal deed mij even denken aan een tegeltje wat ik vroeger eens zag". Aan het woord de Beschuitstadse rechter Blauweboom. "Je hoeft niet in een boom te hangen om een eikel te zijn" stond erop. Vervolgens haalt Blauweboom stevig uit en legt een straf op die hoger is dan door de officier van justitie geƫist.
De verdachte, een stratenmaker uit het buitengebied van Veenkanaaldorp, heeft na een dubbel kroegbezoek twee fietsende padvinders aangereden. Niet alleen is hij met zijn dronken kop bovenop een van de twee gereden (de andere kon net op tijd de sloot in fietsen toen de auto vlak voor haar neus nog eens extra gas bij gaf), in plaats van zich te bekommeren om het slachtoffer gaat hij er als een haas vandoor. Tien minuten later komt hij stiekum langsrijden met gedoofde lichten, de man heeft de padvinders ongeveer voor zijn deur aangereden en schiet snel zijn oprit op.
Het fietsmerk staat in spiegelbeeld in de lak van de auto, zo hard was de klap, blijkt uit politieonderzoek. De man ontkent en zegt dat hij niets heeft gemerkt van een aanrijding met een fietser. Een tak of een eikel, dat dacht hij. En zo hard was het ook weer niet. En hij heeft zeker niet zoveel gedronken als de barman van de ene kroeg zegt. En dat hij geen rijbewijs heeft, dat is een slordigheidje. Net als zijn eerdere veroordelingen voor alcoholdelicten. "Allemaal goed mogelijk" zegt de advocaat die gaat voor een vrijspraak voor het dronken rijden. Net als de klap, die was ook niet zo hard.
Blauweboom maakt gehakt van het verhaal van de stratenmaker en zijn (slechte) raadsman. Klets, klap, boem!!! In gedachten applaudiseer ik, rechter Blauweboom is welbespraakt en niet bang om zijn nek uit te steken.




Martha Wainwright - Bloody Mother Fucking Asshole [empeedrie]

Rilo Kiley - Asshole [empeedrie]

The Most Beautiful Losers - Bloody Mother Fucking Asshole [empeedrie]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten