dinsdag 13 november 2007

roepen


Het brandde tot de grond toe af, de gymzaal die de vijf zwakbegaafden in de fik staken. "Het vuur zit in mij" aldus de Textielstadse hoofdverdachte. Twee jaar geleden ging er ook al een gymzaal in vlammen op, gevolg van een brandstichtinkje van deze pyromaan. Net als de containers die in 2005 en ook weer dit jaar affikten, net als de woningen in aanbouw waar de zwakbegaafde ook dit jaar weer langs liep. Nacht na nacht, samen met een groepje even zwakbegaafden.
Deskundigen zijn er over eens. Terbeschikkingstelling, zonder behandeling zit Textielstad over een paar jaar zonder gymzalen. De jongen is een echte pyromaan, die al zijn jeugdtrauma's oplost met een goede stevige vuurstapel. Door de vlammen verdwijnt het beeld van zijn moeder die klappen ontvangt van zijn zwaar getatoeƫerde vader. En het beeld van de vele internaten, behandelaars, pestkoppen op school en ga zo maar door.
Een vlammetje er in en de rust keert weer. Triest en gevaarlijk. Maar ook duur, de afgebrande gymzaal was een schadepost van bijna een miljoen.

Ik vond het dan ook best brutaal dat zijn vader achter in de zaal zit. Om hem aan te moedigen?

1 opmerking:

  1. maar gym is ook helemaal niet leuk! of is dat dan weer geen goede reden?

    BeantwoordenVerwijderen