Gebraden kip & zoete aardappelen met olijven-basilicumsaus
Voor 4 personen:
Ingrediënten
- 4 oranje zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en gemalen zwarte peperkorrels
- 1 grote kip of 4 kippenpoten
olijven-basilicumsaus
- ontpitte groene olijven, ongeveer 2 1//2 dl in een maatbeker
- 2 eetlepels honing
- verse basilicumblaadjes ongeveer 5 dl in een maatbeker
- 1 laurierblad
- 6 tenen knoflook, gepeld
- 2 citroenen en sap
- 4 eetlepels lichte sojasaus
bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden/ gas stand 6. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1 cm dik. Kwast ze luchtig in met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en leg ze op de bodem van een aardewerken ovenschaal. Bak de kip in olijfolie aan beide kanten en leg ze daarna op de zoete aardappelen. Zet de schaal voor 25 minuten in de oven.
Maak intussen de olijvensaus door de ingrediënten in een foodprocessor tamelijk klein te maken, maar niet te pureren.
Haal na 25 minuten de schaal uit de oven draai de poten om en zet deze voor nog eens 25 minuten terug. Haal daarna de schaal uit de oven en giet de saus over de kip en zet weer terug in de oven tot de kip gaar is. Controleer dit door met een klein mesje in de kip te prikken, als het vocht dat eruit loopt helder is, dan is het vlees gaar. Lekker met een gemengde salade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten