vrijdag 6 juli 2007

recepten


Vanaf nu elke vrijdag op Harmjobinhetwild, recepten van meesterchef Jansen1s! Deze keukenprins stond afgelopen jaar in de keuken van een Grachtengordels restaurant, op jacht naar een ster of wat. Harm job wist deze chef te strikken voor een serie exclusieve recepten die van het weekend een waar feest maken! Dus keukenschort om, gaspitten aan en koken maar! Veel plezier!


"diner om de vingers bij af te likken"


Voor:
Geroosterde paprikasoep met polentacrostini:
ingrediënten
- ½ kg rode paprika
- 60 gr. boter
- 2 uien, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 liter paddenstoelenbouillon
- 2 steranijs
- zout, peper
- 4 el grof gesneden dille
- 4 el extra vierge olijfolie
voor de crostini:
- 200 gr polenta
- 30 gr boter
- 80 gr geraspte pecorino
c. 150 ml olijfolie

Hoofd:

polenta gnocchi met tomatensaus en zoet/zure paprika
ingrediënten:
groot glas polenta
groot glas water
200 gr parmezaanse kaas of pecorino
olijfolie
- polenta koken, uitsmeren tot lag van 1 cm, afkoelen, met glas rondjes uithalen, insmeren met olie en door kaas wentelen. Daarna 20 min. in oven op 180 C.

6 grote tomaten, ontveld in kleine stukjes gesneden
uitjes, fijn gesneden
verse basilicum, fijn gesneden
1 bleekselderie, fijngesneden
1 aubergine, grote dobbelsteentjes.
1 dl rode wijn
2 teentjes knoflook

1 groene paprika
2 eetlepels olijfolie
scheutje azijn
2 eetlepels suiker

broccoli

zoete aardappel chips
peterselie

groene salade

Toetje:
Chocolade-perenpudding
Ingrediënteen:
125 gr boter, gesmolten
200 gr fijne kristalsuiker
3 grote scharreleieren
180 gr bloem
75 gr cacaopoeder
6 el melk
3-5 rijpe peren

verwarm oven voor op 160 c, in kom boter en suiker glad kloppen, 1 voor 1 eieren toevoegen, doorkloppen. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven mengsel en klop goed door. Voeg melk toe en roer glad. Mengsel in taartvorm van 20-30 cm afhankelijk van aantal peren. Druk peren stevig in pudding, bak 30 min.

BOODSCHAPPENLIJST:
Paprika, ½ kg rood
2 groene paprika’s
6 grote tomaten
1 streng bleekselderie
1 aubergine
1 grote broccoli
2 grote zoete aardappel
peterselie
2 Steranijs
3-5 rijpe peren
pakje roomboter
Bos dille
Bos basilicum

Paddenstoelenbouillon, genoeg voor 2 ltr.

100 g Pecorino kaas
100 g Parmesaan

2 opmerkingen:

  1. is dat bewust... gelijk een aantal recepten met paprika.... :-( dan wordt mijn weekend geen feest....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ah, nog iemand die de paprika niet echt kan waarderen......

    BeantwoordenVerwijderen