"diner om de vingers bij af te likken"
Voor:
Geroosterde paprikasoep met polentacrostini:
ingrediënten
- ½ kg rode paprika
- 60 gr. boter
- 2 uien, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 liter paddenstoelenbouillon
- 2 steranijs
- zout, peper
- 4 el grof gesneden dille
- 4 el extra vierge olijfolie
voor de crostini:
- 200 gr polenta
- 30 gr boter
- 80 gr geraspte pecorino
c. 150 ml olijfolie
Hoofd:
polenta gnocchi met tomatensaus en zoet/zure paprika
ingrediënten:
groot glas polenta
groot glas water
200 gr parmezaanse kaas of pecorino
olijfolie
- polenta koken, uitsmeren tot lag van 1 cm, afkoelen, met glas rondjes uithalen, insmeren met olie en door kaas wentelen. Daarna 20 min. in oven op 180 C.
6 grote tomaten, ontveld in kleine stukjes gesneden
uitjes, fijn gesneden
verse basilicum, fijn gesneden
1 bleekselderie, fijngesneden
1 aubergine, grote dobbelsteentjes.
1 dl rode wijn
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
2 eetlepels olijfolie
scheutje azijn
2 eetlepels suiker
broccoli
zoete aardappel chips
peterselie
groene salade
Toetje:
Chocolade-perenpudding
Ingrediënteen:
125 gr boter, gesmolten
200 gr fijne kristalsuiker
3 grote scharreleieren
180 gr bloem
75 gr cacaopoeder
6 el melk
3-5 rijpe peren
verwarm oven voor op 160 c, in kom boter en suiker glad kloppen, 1 voor 1 eieren toevoegen, doorkloppen. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven mengsel en klop goed door. Voeg melk toe en roer glad. Mengsel in taartvorm van 20-30 cm afhankelijk van aantal peren. Druk peren stevig in pudding, bak 30 min.
BOODSCHAPPENLIJST:
Paprika, ½ kg rood
2 groene paprika’s
6 grote tomaten
1 streng bleekselderie
1 aubergine
1 grote broccoli
2 grote zoete aardappel
peterselie
2 Steranijs
3-5 rijpe peren
pakje roomboter
Bos dille
Bos basilicum
Paddenstoelenbouillon, genoeg voor 2 ltr.
100 g Pecorino kaas
100 g Parmesaan
is dat bewust... gelijk een aantal recepten met paprika.... :-( dan wordt mijn weekend geen feest....
BeantwoordenVerwijderenah, nog iemand die de paprika niet echt kan waarderen......
BeantwoordenVerwijderen