maandag 23 april 2007

zonfiets


Het werd uiteindelijk een gemengde groep, langzaam en snel door elkaar. De opkomst was te mager om tot een fatsoenlijke splitsing te komen, op een ontsnapping van de bekende Elindebroek, die in zijn eentje er vandoor ging. Maar de dag begon met een wanhopig telefoontje. EenvandeHenken zat met een enorm groot probleem. Het ontbreken van lucht in de band, plakkertjes in combi met opgedroogde tubetjes lijn die niet wilden plakken en, tot slot, een vooroorlogse maat reserveband die niet paste. Tijd dus voor de technische ploeg om in te grijpen. Met als gevolg een hoop hilariteit in een zekere buurt en een band vol lucht.
En zo kon er dan eindelijk gefietst worden, in een netietssnellernetietslangzamer- tempo op weg naar Vrededorf. Via prachtige grensweggetjes in de zon. Af en toe werd er even gestopt om fietsen te controleren op balhoofdproblemen, zo had Vakbond Henk moeite met het bochtenwerk en weet hij dat aan technische oorzaken, was er hier en daar plotse behoefte aan extra bandlucht of een snel banaantje.
Bij binnenkomst van het ommuurde Vrededorf werd meteen vastgesteld dat de plaatselijke fietsenmaker een "Reifenautomaat" aan zijn gevel had hangen. Advies aan EenvandeHenken en andere onkundige bandenplakkers was om bij solotochten altijd deze plaats aan te doen en zich niet te vergissen in de andere rubberautomaat vijf meter verderop.
Een korte stop op het marktplein, een snelle hap en een slok water later werd het tijd om door te stormen naar Textielstad. Ten slotte zou medefietser Krattenstapelaar rond een zeker tijdstip op een zekere plaats langs zou rennen in de halve marathon van Textielstad. Belofte was reeds gemaakt, op de zekere plek, kort voor de finish, zou hem door de klup, een koele fles bier aangegeven worden.
Zo gezegd, zo gedaan, na enige testen op het bier in de zon bij vertrekpunt "Bij ons", was de tijd gekomen. Vijf minuten voordat onze hardloopheld langs liep, stond de hele ploeg langs de weg. Missie volbracht.
En zo, met een kort bezoekje aan een achtertuin, eindigde de dag op een terrasje in de stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten