donderdag 19 april 2007

"oale fietsen"


Het werd uiteindelijk nog een hele mooie tocht. Met hetzelfde gezelschap als vorig week, het complete bestuur van d'OF, Buur#15 en gastfietser Vakbond Henk, met drie oude fietsen en twee nieuwe. Verschil met de vorige tocht, vier kilometers, enkele plasstops en een een heldere kijk op de te volgen route. Links, rechts over Oosterbuurse paadjes langzaam maar zeker richting het beruchte OchwateentroepDorf, een mooie klim met uitzicht aan de andere kant van de grens.
De weg naar de top is een race tussen drie heren die in een felle sprint naar de top vliegen. Bovenop nemen we een moment tijd, voor hen die op adem willen komen of voor hen die wat verbrandbaars naar binnen willen gooien. Bananen en energierepen komen uit de shirtzakjes en gaan gretig naar binnen voordat we ons in de afgrond storten. Het betere werk, met de zon in de ogen is het alleen jammer dat halverwege de afdaling een kruispunt befietst moet worden. Dus gaan de ankers even uit en worden dan weer gevierd na het bericht "vrij!".
Thuisgekomen, in ons trouwe Kluphuis, is het bier gratis. Gevolg van een door bestuurslid Krattenstapelaar gewonnen harenknipweddenschap. We drinker er één om aan te sterken en gaan vroeg naar bed. Volgende week weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten