dinsdag 10 april 2007

bijpraten

Het is de laatste dagen een beetje stil geweest op deze plek. Ik was simpelweg te druk met van alles om aan bloggen toe te komen. Ik zal dat, verkort, goedmaken.



Zo hebben buurman Krattenstapelaar en ik het straatriool eens aan een grondig onderzoek onderworpen. Uit de kofferbak van deze gemeentelijke riooldeskundige kwam zaterdag plots rioolgereedschap en mocht ik de putdeksel lichten.


"Zoveel rond" was de eerste opmerking van Buurman K. bij het zien van het ondergrondse kanaal. Hoeveel weet ik dus niet meer, maar ik was wel onder de indruk van de grootte van het gebeuren. Spannend.

Zondag werd er weer gefietst. Mistig en koud begin van een tocht die uiteindelijk ergens tegen de 55 kilometers lang zou worden. Ook deze keer viel het aantal plasstops weer op, rond Industriestad is er intensief aan bewatering gedaan. Met een positief gevolg, in deze regio was er geen verbod op paasvuren vanwege de grote droogte. Gelukkig werd het droogteprobleem onder de fietsers na afloop in het zondagse kluphuis succesvol opgelost.


En dan was er maandag weer de jaarlijkse poasbrunsj. Twaalf gasten aan een weldadig gedekte tafel.





Voor een gezellige dag vol eten en activiteiten. Voor de kinderen waren er in de tuin natuurlijk eieren verstopt, een lastig karwei omdat de zon alle niet in de schaduw verstopte eitjes deed smelten. Voor de heren was het ook Paasij zoeken geblazen. Tot hun grote vreugde lagen er in de koelkast van het kluphuis vier flesjes van dit goddelijke Grachtengordelse bier klaar.


Het brunchgebeuren liep uiteindelijk zo lang door dat er een tochtje naar de Moordchinees gemaakt kon worden om de warme hap af te halen. Twee tassen vol frituur die volledig leeg gingen. Dat er aan tafel een aantal dames zaten die op de paaskermis vreselijk naar waren geworden van een heel naar attractieding, dat alle kanten opging in een moordend tempo, was niet te merken.

Ten slotte was er het goede nieuws dat onze voorzitter, na de moordende tocht van vorige week, een nieuwe fiets heeft gekocht. Grote plannen lijkt hij te hebben. Het behalen van de titel "Fietser van het jaar 2007" is er één van.

En een nieuwe fiets moet natuurlijk natgemaakt worden.

Ander groot nieuws is dat de oude fiets van "onze Voorzitter" nu is overgegaan op Buur#15. Die is hiermee compleet om aanstaande woensdag mee te fietsen tijdens de eerste woensdagavondtocht. Kleding en helm had hij al een tijd liggen, op dezelfde plaats waar hij ook zijn stoere opmerkingen over te halen snelheden, kilometers en uithoudingsvermogen bewaard worden.

Wordt vervolgd!

3 opmerkingen:

  1. Was een erg leuke en lekkere paashap.
    Op Pinkpop gewoon maar brunsjen dan??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. was errug leuk, ben nu pas weer uitgebuikt, s-anne kan weer recht lopen na het kermisgeweld. volgend jaar weer?

    BeantwoordenVerwijderen