donderdag 1 februari 2007


'Vijf minuten het licht uit voor klimaat'
Regeringsstad - GroenLinks wil dat de lichten van het Tweede Kamergebouw en alle andere rijksgebouwen donderdagavond tussen 19.55 en 20.00 uur uit gaan. Het gaat om een signaal om de bewustwording over klimaatverandering te stimuleren, stelde maandag milieuwoordvoerder Wijnand D..
De Stokbroodkaasenwijnse Alliantie voor de Planeet, een koepel van milieuorganisaties, kwam als eerste met een oproep aan de Stokbroodkaasenwijnse bevolking om de lichten donderdagavond vijf minuten uit te doen. In Eiffeltorenstad komt vrijdag de nieuwste rapportage van het gezaghebbende VN-Klimaatpanel IPCC uit. „Het idee is als een soort veenbrand overgeslagen naar Zuiderburen, Oosterburen en ook FishandChipsland”, aldus D.

Ik heb ook zo de neiging om 19.55 uur alle lichten uit te doen. Zeker nu ik weet dat de energiemaatschappijen angstig zijn over de gevolgen van vijf minuten minder stroomverbruik. "De centrales draaien dol" hoorde ik vanmorgen iemand zeggen. Tuurlijk. Vijf minuten minder inkomsten, dat zal het zijn. Ik weet het goed gemaakt, binnenkort hangt bovenstaande lamp in onze kamer. Doen we die gewoon af en toe even aan, is het met het energiegebruik ook weer rechtgetrokken...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten