maandag 4 september 2006

reisje


Photobucket - Video and Image Hosting


Ben een beetje moe. Was ook een lang weekend. En (best een beetje) ver weg. Gezellig een weekendje in Stokbroodkaasenwijnland met het Koekstadse KaCo-duo. In het noordelijke Rijsel was een grote "brocante", een mooi woord voor straten vol met oude meuk. Twee dagen lang hebben we langs kramen en straatstenen vol met prachtige Stokbroodkaasenwijnlandse "antiekiteiten" gelopen. Op zoek naar betaalbare, niet al te meukige en bovenal bruikbare dingen. Dingen die je "bij ons" niet zo snel zult vinden.

Zelf was ik op zoek naar inrichting voor het kluphuis. En heb gevonden. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde inrichting van een fietskluphuis, inclusief "orginele" fiets-prijs-plaquettes. En een pindabak van een Eerste Wereldoorlogs kanonhulsding. De werkzaamheden kunnen dus deze week beginnen.

Om nog maar wat decadenter te doen was ons hotel in Zuiderburenland. In Rodenbachstad wel te verstaan. Een grappig hotelletje met twee Walt Disney verslaafde uitbaterbroers. Een stad waar het terrasleven (wij hadden prachtig buitenweer!) bruisend is. Net zoals de bijbehorende schuimkragen.

Van Zuiderburenland hebben we ook nog veel meer gezien. Oorlogsgraven, loopgraven, bunkers en veel meer uit de Eerste Wereldoorlog. Zelfs nog wat granaatresten gevonden. Gewoon op straat. Uiteindelijk zaten we zondagavond rond een uur of negen in de stad waar Marvin G. het prachtige "Sexual Healing" opnam een frietje (met stoofvlees) te eten aan de kust. En waren we uiteindelijk ergens rond twee uur vannacht weer thuis.

2 opmerkingen:

  1. als you nou de volgende keer ff een mailtje stuurt hoef ik me geen zorgen te maken over de kinders..... goed ook van het vriendje dat 'ie zo ver kan lopen.
    voor straks welterusten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook nog van die mooie bling bling knikkertjes gevonden???

    BeantwoordenVerwijderen