vrijdag 11 augustus 2006

pechvogel

rob-a-dob!


Hij is wel een echte pechvogel, de Koekstedeling die voor de Provinciehoofdstadse rechter staat. Nu verdacht van zedendelicten met een 17 jarig meisje, op dit moment een celstraf uitzitten wegens drugsdelicten en verder een strafblad vol pech. Echte criminele pech.

Zo kwam deze voormalige Eilandbewoner 5 jaar geleden met een halve kilo coke in zijn koffer ons land binnen, met de bedoeling een "grote slag" te maken, maar wordt direct gepakt en verdwijnt achter de tralies. Pech. Maar niet zijn grootste pech.

Die had ie op de Eilanden. Pleegt een bankoverval die volledig uit de hand loopt als het niet gaat als verwacht. 40.000 Eilandse guldens maakt hij buit, maar er lang van genieten kan hij niet. De beste man wordt direct door gealarmeerde polite achtervolgd en gooit in paniek de zakken met de bankbiljetten van zich af. De zakken gaan kapot en op dat moment steekt er een stevige eilandwind op. De buit waait richting de krottenwijk van het eiland waar de bewoners geen seconde aarzelen. "De mensen waren mij nog jaren dankbaar" zegt de mislukte overvaller nu; "maar ik zat er 5 jaar voor achter de tralies".

Ook nu loopt de pechvogel opnieuw grote kans op een langdurig saai uitzicht. Hij hoort officier van justitie Bloosmeisje maar liefst 4 jaar eisen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten