Er is zelfs een kleine productielijn opgezet en het gaat al stukken geroutineerder dan de eerste keer. Het moest ook wel, 27 liter tripel(*) in de fles krijgen is wel even een beetje werk. We hebben geleerd van de vorige keer en passen het goed toe. Terwijl de ene flesjes voorziet van ontsmettingsmiddel, maakt de ander ze schoon. Hetzelfde doen we tijdens het vullen van de flessen, de ene vult en de ander voorziet de flessen van kroonkurken. Ondertussen zijn er meerdere bezoekers die komen kijken hoe het er aan toe gaat in het Schuttingklooster. We kunnen ze nog niet van een eigengemaakt biertje voorzien, maar gelukkig bevat de koelkast voldoende om de sfeer te kunnen proeven. Over een week of acht trekken we de eerste fles los. Voor die tijd zal er vast wel een nieuw brouwsel gemaakt worden.
* Tripel is traditionêel de strafste sôorte Trappist, met toet 9% alcohol. Over 't olgemêen is 't een blond bier, olhoewel da Westvleteren en Rochefort dounker zyn.
* Tripel is traditionêel de strafste sôorte Trappist, met toet 9% alcohol. Over 't olgemêen is 't een blond bier, olhoewel da Westvleteren en Rochefort dounker zyn.
driepel bier .... hebben jullie al wat gedronken ofzo?
BeantwoordenVerwijderen