zondag 28 februari 2010

de meet


Met nog 60 kilometer te gaan in Kuurne-Brussel-Kuurne haak ik aan bij de kopgroep. Het is beestenweer, regen, kou en harde wind, het is afzien. Lekke banden, valpartijen, afhakers, het kan mij niet deren, ik fiets door. De kop in de wind, heerlijk verfrissend. Luidkeels schreeuw ik tegen mijn medevluchters dat ze door moeten trappen. Kom op, door, rijen! We zijn geen sjas patat, we rijden voor de overwinning!
Met nog 1 kilometer te gaan schreeuw ik niet meer, maar brul als een boei. Terwijl het zweet me over de rug, tussen de ogen en in de bilspleet loopt jaag ik als een halve zot. KOM OP, RIJEN! Mijn voet schiet uit de beugel en het stuur zakt spontaan weg. Ik blijf overeind en zie, mijn gebrul was niet voor niets, Bobby gaat ervantussen en is het eerst aan de meet. De ezel is binnen!
Dan stap ik ook af. Heerlijk, wielrennen kijken vanaf de hometrainer.

weekend


Thema van het weekend, relax. Bad, bed, biertje, wielrennen op de tv, rondjes trappen op de hometrainer en genieten. Over en sluiten.

vrijdag 26 februari 2010

Dokter spin

Mijn blog van de dag is deze keer niet te lezen op deze site, maar op de site van Enschedeaanzee.
Hij beschrijft het beter dan ik het kan doen.

donderdag 25 februari 2010

A true yankee pioneer



"Winnebago Warrior
Brave as old John Wayne
Winnebago Warrior
A true yankee pioneer"

Het is het lied dat in mijn hoofd zit ik vanmorgen wakker word. Al pogoënd in datzelfde hoofd komt het besef dat ik al zeker 25 jaar geen idee heb wat een Winnebago Warrior is. Een korte zoektocht in de wondere wereld van het interweb, dat hadden we natuurlijk niet in 1985, leert dat het gaat om een camper! Nu snap ik het! Nooit te oud om te leren dus. Het maakt het lied niet anders, ik blijf nog wel even dansen door de kamer.

woensdag 24 februari 2010

vrij


Stiekem heb ik het even geprobeerd, fietsen. Ik bracht Krien's fiets naar de garage en ben er even opgeklommen. Het voelde goed, een echt fietsstuur in handen, maar het geluk was kort. De bocht naar links gaat nog wel, naar rechts zit er niet in. Voorlopig dus maar op de hometrainer en eens kijken of ik een fiets op de rollers kan krijgen. Voorzichtig oefenen met sturen in een vaste stand.

Het gaat nog wel even duren, mijn voorspelling dat het wel eens eind maart kan zijn voordat ik weer kan fietsen, lijkt uit te komen. Helaas, want ik mis het ontzettend. De wind in het gezicht, de geur van het land, de geluid van de fiets op de weg, de vrijheid, het geluk. Drie maanden niet fietsen, dat heb ik nog nooit meegemaakt.
Gelukkig kon ik vanmorgen, na een hoop geoefen, wel mijn linkerhand op het voorhoofd leggen, een mijlpaal van souplesse.

dinsdag 23 februari 2010

in nevelen


Het lijkt een doelbewuste actie van de Alpatorenbewoners. Het hoogste gebouw van de regio in nevelen hullen in de hoop dat de plaatselijke politiek zich verre houdt van de bovenste verdieping. Want zoals we allemaal hebben kunnen lezen, die bovenste verdieping en de rest natuurlijk ook, is privé! For their eyes only!
If only!

maandag 22 februari 2010

deftig


Ik ben al weken benieuwd wat nu een deftig hotel is, in de ogen van deze verkoper dan. Want ik vind ze oerlelijk en zeker geen tientje waard.

hatsjie


Hatsjie zegt ie en kijkt ons vragend aan. Heeft geen idee dat er een grote klodder snot op z'n neus zit. Soms zijn katten ook net kleine kinderen. Maar dan hariger.

breuk


Op school was ik niet echt goed in breuken, dus ik hoop dat ik het hier wel goed heb aangegeven. Vanmorgen dus controle gehad in het hospitaal. Met foto's. Dus de haren gekamd, mijn mooiste T-shirt aangetrokken en dat allemaal vergeefs. Want de assistente mocht de foto's maken, waardoor ik twee keer een striptease mocht uitvoeren omdat de eerste mislukte, de foto was al verzonden voordat ik kon kijken en even later zat ik opnieuw in mijn blote bast, die er vanwege de aangekomen kilo's niet heel fraai uitziet, in een wachtkamer.
Het nieuws is echter wel goed. Er is duidelijk te zien dat er botaangroei is, dat de twee helften weer aan elkaar vast groeien. De stand is nog niet helemaal goed, oomdat mijn schouderspieren flink geslonken zijn. Minder mooi, maar wel verwacht, ik ben nog wel zes weken bezig voordat alles weer helemaal goed is en ik hopelijk weer volledige beweging heb. Dan ga ik ook opnieuw op de foto. Tot die tijd veel fysio waarbij ik ook boven mijn hoofd mag met de arm.

zondag 21 februari 2010

cda


Ga zo maar eens slapen, de helehalve stad is donker wegens een stroomstoring. Morgen vroeg weer dag. Trek mijn favoriete CDA shirt maar weer eens aan, "samen leven, samen feesten!".

kampioen


Vanmiddag voelde ik me een kampioen. Niet alleen zat ik met een groepje fietsvrienden aan tafel voor de nazit van de winterfietstocht, ook droeg ik het klupshirt en had ik zelf bijna 40 minuten gebeuld op de hometrainer. Inhalen heb ik ze niet gedaan, maar ik kreeg wel mijn linkerhand op het stuur, zelfs met één tandje hoger.
Morgen voor controle naar het hospitaal, foto's maken en sjorren aan de breuk. of zoiets. Hoop dat de uitslag gunstig is.

zaterdag 20 februari 2010

ff checken

gluren bij de buren

de val


Het is toch wat, valt het kabinet, is het midden in de nacht. Geen krant die het mee heeft kunnen nemen, geen kijker die het meemaakte. Zelfs de leden van de Tegenpartijen lagen op één oor. Vanochtend was het dus een zoektocht naar de vraag, is het kabinet gevallen? Voor mij op twitter, de plek waar gisteravond en vannacht duizenden wachten op de val.
Ik weet één ding wel zeker, als de krant 6 weken geleden bovenstaande kop had gehad, was ik niet met de fiets op pad gegaan!

rally

op de Twentse poolvlakte from Harm Job on Vimeo.



Even een kijkje genomen bij de teerputten bij Vasse. Krien deed laatst al verslag van de start van de sanering en ik wilde het zelf ook een keer zien. Spannend, vooral omdat het onverharde weggetje een grote ijsvlakte een ware uitdaging bleek te zijn. Een grote glibber en glijboel, prachtig te doen met Krien achter het stuur en Mannetje met winterbanden.

vrijdag 19 februari 2010

op de post

Altijd lastig, sta je met die videoband in je hand voor de brievenbus, geen plek om het adres op te schrijven of de postzegel op te plakken. Ik heb de hedendaagse oplossing gevonden. Voor meer info reageert u hieronder.

de olypische ringen

Sporters op de Winterspelen mogen geen foto's en filmpjes uploaden van evenementen, de organisatie wil die beelden in eigen hand houden. Censuur?

Posted via email from harmjobinhetwild's posterous

nieuw


In de wirwar van blogs, facebook, twitter, hyves, myspace, flickr, photobucket, buzz, wave en gmail heb ik nog maar wat toegevoegd. Posterous! Publiceren via email, ideaal en handig. Een nieuw platform dat perfect te volgen is via twitter. Neem eens een kijkje.

donderdag 18 februari 2010

8 uur


Ik was er even mee bezig, maar buurman Krattenstapelaar heeft nu scheurende gitaren in de 728. Bijna 8 uur perfect bij zijn nieuwe oude auto passende muziek in modern mp3 formaat. Muziek die past bij zijn leeftijd, zeg maar pakweg 57. Veel plezier ermee!

brokjes!

almost 7


06.58 tijdstip publicatie blog

woensdag 17 februari 2010

maybellene



Een nummer dat past bij de nieuwe 728 van Buurman Krattenstapelaar. Vandaar.

in 't raam


"Waar blijft de baas nou?"

dinsdag 16 februari 2010

Neeeheeee!

Ze gaat als een speer, de tijd loopt in het groen. Dan gaat ze plots onderuit. Voor de televisie kan ik een kreet van ontzetting niet onderdrukken. "NEEHEE!"

the end


Wat mij betreft is het klaar. Ik heb officieel genoeg van de kou en sneeuw. Vandaag leek het even lente, de zon scheen, maar van warme stralen op mijn pijnlijke schouderpartij(tje) bleek geen sprake. Hierbij verklaar ik de jacht op de lente voor geopend! Forse beloning!

romeinen


Co van het Koekstadse duo Kaco studeerde onlangs summa cum laude af met een prachtscriptie over de Romeinse volkstelling. Nu hij ook gaat promoveren en zelfs binnenkort voor langere tijd naar de hoofdstad van dat rijk vertrekt, werd het opnieuw tijd voor een passend kado. Een moderne variant van het tijdperk der Adoptiefkeizers.

728


"De BMW 728 is een zeer fraaie, luxueuze en comfortabele wagen, die uitermate hoge prestaties levert. Het brandstofverbruik is uiteraard niet gering, maar normaal voor wagens van deze categorie. Ook de rijeigenschappen zijn bijzonder goed. Dank zij de variabele stuurbekrachtiging blijft het wegcontact bij zeer hoge snelheden redelijk goed bewaard, terwijl de wagen bij lage rijsnelheden gemakkelijk te manoeuvreren is.

Het gemak past uiteraard uitstekend bij het zeer comfortabele karakter van deze wagen. Wat het comfort betreft vormt eigenlijk het windgeruis het enige dissonant; bij langdurig rijden met hoge snelheden zijn deze geluiden wat hinderlijk. De uitrusting van de wagen is zeer veelomvattend, de afwerking is zeer veelomvattend, de afwerking is uitermate goed verzorgd, desondanks zijn de aanschaffingsprijzen bepaald niet laag te noemen."

Aldus een test in de Autokampioen in 1977.

"En dan wil je natuurlijk wel even onder de klep kijken?" Ik ben met Buurman Krattenstapelaar even kijken bij zijn nieuwe voiture. Ik begrijp hem direct en loop naar de achterkant. Het is tijd om de kofferbakruimte te bekijken, hoeveel kratten bier kunnen er in, de belangrijkste vraag bij een nieuwe Krattenstapelmobiel.
Het duurt niet lang voordat we het antwoord hebben. Genoeg! Er is plaats voor drie buurmannen in de ruime bak blijkt al snel uit een snelle test. dan maken we een proefritje. Inderdaad, het is een verschrikkelijke asopauperpooierbak, maar wel een mooie!

Zie je de komende tijd deze bruine bak rijden met achter het stuur een bos rode krullen? Zwaai even, dan voelt deze bestuurder zich helemaal "the bomb!".

maandag 15 februari 2010

brutaal


Het hele weekend met het lelijke ding onverstoorbaar tegen de richting de straat uitrijden en dan nu de brutaliteit om dat lelijke roestblik bij ons voor de deur te zetten. Onvoorstelbaar! De Sukkelvan18 gedraagt zich zo ongelovelijk asociaal! In plat Nederlands; "pleur op met die bak!".

in de mand!

(cello)tapie


"Is het irritant? Heb je er last van? Mooi, dat is de bedoeling!" Fysiotherapeut Donald heeft me, na een stevige behandeling, ingetaped. "Stimulatie door irritatie" zo noemt hij deze voor mij nieuwe vorm van therapie. De bedoeling is dat ik mijn schouder meer optrek waardoor de arm beter in de schouderkom terecht komt.
Ik vind alles best, heb zojuist een intensief halfuur doorgebracht in het kleine hokje op de hogeschool. Heerlijk, iemand die al die spieren op de juiste wijze weet te oefenen, met op de goede plekken ondersteuning. Moeilijk om steeds te ontspannen en de schouder goed hoog te houden, na zoveel weken is de "hang" een veilige houding waarin de pijn weg is.
Ga maar weer eens de vloer schoonmaken, een spieroefening. En nee, dat kom ik niet bij jullie thuis doen...

Allmecht! Iich wuensch Dir aan guuadn Gebuardsdooch!



Gueter geburtsdaa!

Ne gelukkege verjoardach

Tavalodet Mobarak

Allmecht! Iich wuensch Dir aan guuadn Gebuardsdooch!

Hau`oli la hanau!

Rojbun a te piroz be!

happy birthday


Krien!

zondag 14 februari 2010

(almost) happy birtday


Valentine and birthday...

het nieuws van de dag

a good day to cry?

<a href="http://thegasolinebrothers.bandcamp.com/track/valentines-day">Valentine's Day by The Gasoline Brothers</a>


Een gratis liedje van een van de leukste en sympathiekste bands die ons kleine kikkerlandje kent.

shoulder


Is this a shoulder to cry on?

valentine


My funny Valentine
Sweet comic Valentine
You make me smile with my heart
Your looks are laughable
Unphotographable
Yet you're my favourite work of art

zaterdag 13 februari 2010

black


There's a black house over yonder, that's where my baby stays.
There's a black house over yonder, baby, that's where my baby stays....

fly away


Erg communicatief zijn ze niet. De drie heren die in het park met hun roofvogels staan te oefenen. Ondanks een aantal pogingen om in gesprek te komen blijft het stil. Jammer, we hadden zoveel vragen. In plaats daarvan hebben we maar even ademloos staan kijken, voordat de kou doordrong in de botten.


vrijdag 12 februari 2010

eruit


Even er tussenuit, voorzichtig naar de stad. Boekenbon inwisselen voor een mooi boek en een pintje bij mac Berlijn. Gezellig met o.a. @edstep en @richiebuzz. Even lekker praten, filosoferen, lachen. Mooi.

koffie

Krien moet naar de Beschuitstadse rechtbank. Een lange dag autorovers/overvallers, wilde achtervolgingen en schietparijen. Ik wil best mee, maar een hele dag hou ik niet vol met mijn arm. Omdat ik het sneu vind dat ze de hele dag alleen in zaal D moet zitten schakel ik Big Ben in.
Big Ben is een van de aardigste mensen die ik ken. Deze agent van de parketpolitie brengt mij vaak een bakkie leut als ik in de perskamer zit en onlangs had ik hem nog aan de telefoon omdat hij zich zorgen maakte om mijn afwezigheid in zaal D.

Ik sms Big Ben dan ook en vraag hem of hij deze dag een beetje voor Krien wil zorgen. Dat doet hij. Kopjes koffie, smsjes met mededelingen dat ze stukken harder werkt dan ik, het komt helemaal goed. Krien heeft een goede dag. Op haar nieuwe laptopje en met gebruik van mijn dongel, tikt ze er lustig op los en draait een keurig item voor tv in elkaar. Mooi.

een laatste blik

uit het raam. Gute nacht! Droom zacht...

donderdag 11 februari 2010

recht zal die gaan


Ik ben al blij, met ondersteuning van mijn rechterarm krijg ik de linker recht, of bijna recht, vooruit. Ook gestrekt wat achteruit lukt. Kleine overwinningen. De vreugde bij het zelf kunnen aantrekken en strikken van mijn schoenen, is groot. Protesterende spieren maken het pijnlijk. Dat moet dan maar.

de andere...

nacht


Een besneeuwde tuin, midden in de nacht. Geen spook te zien. Of toch?

mooi

auw


Flink veel spierpijn. Donald de fysiotherapeut heeft me gisteren flink aangepakt. Moet goed oefenen de komende tijd, want veel beweging zit er nog niet in. Idioot hoe snel je spieren slinken als je ze even niet gebruikt, links heb ik echt een heel dun armpje en schoudertje. Alsof ik links 12 ben en recht 30 jaar ouder.
Hard werken dus aan spierherstel. Dus als je me de komende tijd rare dingen ziet doen, op handen en knieën de vloer ziet poetsen, vreemd met een colaflesje ziet zwaaien, ik ben mijn spieren aan het leren om weer te bewegen.