vrijdag 31 oktober 2008

trikkertreet


"Trikkertreet". Voor de deur staan drie "enge" kinderen. Het is Halloween. Was ik helemaal vergeten. Gelukkig heb ik nog wat snoepgoed in de la...

Curly Wurly v.s Cactusprikkerhouder


Hilariteit alom vandaag in de rechtbank. eindelijk hebben we de kans om Pleitmevrij de door hem zo bewonderde cactusprikkerhouder te geven. Dolblij is de beste man, het thuisfront moet direct op de hoogte gebracht worden.


Het is overigens überhaupt al feest omdat Krien vandaag camjo is en daarvoor in de rechtbank moet zijn. De rechtbank heeft uitspraak gedaan in de zaak van Pleitmevrij's gekke taxichauffeur. Ik mag een handje helpen en wat sjouwen met een statief. Als het klaar is gaat bij de persrechter het lampje branden; "oh jullie zijn een setje?".


Later staat nog een trieste maar uitdagende andere zaak van Pleitmevrij. Een man die zelfmoord wilde plegen blies bijna zijn flat op aldus het OM. Onzin zegt de verdachte, "ik heb er alles aan gedaan om te voorkomen dat er iets zou kunnen gebeuren als een ontploffing". Pleitmevrij heeft een prachtig gloedvol betoog dat zichtbaar aanslaat bij de rechtbank. Helaas zijn de familieleden van de man ook mee en hun gezichtsuitdrukkingen zeggen hele andere dingen dan PMV (zoals we hem ook maar afkorten, hij praat toch al zoveel). Afwachten dus. Voordat ik naar huis ga krijg ik nog een Curly Wurly. Voor in de trein.

verraarie

donderdag 30 oktober 2008

kindermoord


Het is een leerzame dag vandaag in de rechtbank van Beschuitstad. Twee deskundigen zijn door de rechtbank opgetrommeld om klaarheid te brengen in de Textielstadse kindermoord. De zaak loopt al een tijd, links en rechts series onderzoeken, verhoren en zittingen. Het is natuurlijk een supertriest verhaal, een anderhalf jaar oud jongentje dat zo zwaar is mishandeld dat hij door inwendig bloedverlies is gestorven. De moeder en haar voormalige partner zijn de twee verdachten in de zaak. Beiden ontkennen, moeder heeft een alibi, aldus het OM en de advocaat, maar de rechtbank laat haar, ondanks vele verzoeken, achter de tralies tot alle deskundigen hun woord hebben gedaan.
Vandaag de eerste twee deskundigen, een patholoog van het NFI en een medisch specialist kindermishandeling van hetzelfde NFI. Een bijzonder interessante en leerzame sessie. De details zal ik iedereen besparen, het moment dat de patholoog verontwaardigd uitroept "het gaat om stukjes behaarde hoofdhuid, in het gezicht wordt niet gesneden, dat zou mutilatie zijn" zegt denk ik genoeg.
Net zo interessant is de DVD van een verhoor van de partner. Op een groot scherm is te zien hoe het vuur hem aan de schenen wordt gelegd. "Horror!" roept de verhorende agent tegen de man. "Wat jij zegt dat kan niet!" "Horror!" De verdachte vouwt zijn handen voor zijn gezicht en huilt.
De reden dat we het verhoor zien wordt ook duidelijk. De advocaat van de moeder wijst de rechtbank op het feit dat de man tijdens zijn verhoor, en ondanks zijn ontkenning, de vrouw lijkt vrij te pleiten. "Die was er toch niet" roept de man ergens tussendoor. Voor de advocaat is er maar één oplossing, de vrouw moet nu vrij. Na een klein halfuur is de rechtbank er uit. Niets ervan, pas du tout! Ik snap het ergens wel, ik heb ook de deskundigen horen verklaren over "oud letsel". Het kind is voor zijn dood vaak mishandeld, dat staat vast. Moeders moet dus geweten hebben dat er iets niet in de haak was.
Volgende week gaat de zaak verder, twee dagen zijn er uitgetrokken. De moeder wil niet bij haar ex in de buurt komen, "hij heeft mijn kind vermoord, ik weet niet wat ik doe als ik hem zie" roept ze tussen de tranen door. Als dat maar goed gaat, ze zitten donderdag naast elkaar voor het hekje...

ballen


Onze katten kunnen niet wachten tot het kerst is. Vandaag braken ze in in de kelder en gooiden de ballen vast op de grond. Lastig, intelligente katten...


geluk




Hij heeft wel heel erg veel geluk dat hij mij tegenkomt vandaag. De meneer die zonder uitkijken de busbaan over wil steken. Nog net op tijd kan ik hem waarschuwen en hij kan nog net op tijd remmen. Een fractie van een seconde later en de beste man was verpletterd door de aanstormende bus. Kantje boord dus. En niets te danken.

(het is er eentje voor de hachelijke verkeerssituaties van Easy, de oversteek busbaan bij de rotonde van het Jannink...)

kacodans!



Het Koekstadse Kacoduo gaat de uitdaging aan en doet een openbaar (stijl)dansje!

Ga jij ook de uitdaging aan en doe je ook een openbaar dansje? Stuur je video op naar Harm Job en deel je dans met de rest van de wereld!

foutfout!


In de Provinciehoofdstadse rechtbank leren ze het nooit!

woensdag 29 oktober 2008

misty



Ik ben alleen op de wereld. Zo voelt het tenminste, de mist op het Oosterbuurse platteland is zo dik dat ik af en toe maar een meter of tien zicht heb. Het is koud en ik zie niets door mijn bril. Desondanks is het prachtig, ik fiets bewust niet te hard, ik volg een route met bordjes, de weg is af en toe glad en plots duiken er bochten op.
Het is vreemd om zo kort na de warme zomer, in een winteroutfit rond te fietsen. In mijn bidon heb ik warme thee en het voelt diep in de winter. Dan komt ter hoogte van A-eenhuisdorf plots de zon door. Eindelijk weet ik waar ik ben. Ik beklim de nieuwe uitkijktoren en geniet van een uitzicht over een mistig en zonnig landschap. Terug duik ik de mist weer in totdat ik Textielstad weer binnenfiets. Daar schijnt de zon en is een warm huis. Een douche en een paar warme pannenkoeken maken mij weer helemaal mens. Heerlijk.

mist


Eén hele graad geeft de thermometer aan. Eén graad Celsius! Op de grond vriest het, een dun laagje ijs ligt op plassen water. Wauw! Ik had het gisteren koud, maar het lijkt nu wel alsof de herfst plots plaats maakt voor de winter. Ik heb daar geen problemen mee, als de winter net zo snel weer plaats maakt voor de lente is het goed. Ik denk dat ik zo eens ga kijken of ik een hondvrije fietsroute kan vinden voor een lekker fris rondje.

Ook zo koud? Misschien dat deze liedjes je een beetje kunnen verwarmen...

Catherine Howe - On a misty morning

Digital Mystikz - Misty Winter

Rolling Stones - Misty road

Built for the Sea - Baby Its Cold Outside

Katy Perry - Hot n’ Cold

WOW - Icy Cold (Bumblebeez remix)

Blind Willie Johnson - Dark Was The Night, Cold Was The Ground

The Apples in Stereo - (Baby It’s) So Cold


dinsdag 28 oktober 2008

koud


Tussen twee zittingen door ren ik naar het centrum van Provinciehoofdstad. Ik heb het al koud sinds ik vanmorgen vroeg de deur ben uitgegaan. Een mooie sterrenhemel, ja, maar een 40 minuten in een onverwarmde drukke trein gevolgd door een hele ochtend mensensmokkel in een kille rechtszaal, het is te veel. Ik moet wat warms! Een paar minuten later heb ik het gevonden, een warme hood. Bij het afrekenen vertel ik het meisje achter de kassa dat ze niets hoeft in te pakken, ik trek het, tot grote hilariteit van haar collega, direct aan. Eindelijk warm!
Het gewauwel, gedraai en gelieg van de mensensmokkelaars doet me vervolgens weinig meer, ik heb het niet meer koud en kan helder denken. Het kan niet voorkomen dat tegen vijven, als de eis bekend is, bijna iedereen de zaal uit rent. Ik ook. Het gewauwel van drie slechte advocaten kan ik niet meer aanhoren.

hemel


Om half vijf vanmorgen is het glashelder aan de hemel maar ijskoud. Tweeënhalve graad maar de blik omhoog maakt (voor deze keer) een hoop goed.

maandag 27 oktober 2008

" blos, blos, blos"



En ja hoor, het is weer koud buiten. Gaat iedereen weer op zoek naar lekkere warme blosjes.



Ik heb toch echt liever dat ze via zoekopdrachten als deze hier terecht komen.

glad


Textielstad is voorbereid op het weer deze week. Sneeuw, ijs, kou, de vergissing van een paar jaar geleden (toen de halve stad verongelukte op spiegelgladde ijzelstraten omdat de telefoon van de strooi-opzichter uit stond) zal deze donkere periode niet gemaakt worden. Blijkt, als ik de sneeuwschuivers al met 14 graden boven nul op straat tegen kom.

wo?


Waar was Harm Job?



plankruimte


Een middagje door de boekenkast rauzen levert een stapel van bijna vier meter met afgekeurde boeken op. In de kast kan alles weer netjes op z'n plaats en blijft er zelfs lege plankruimte over! Nu alleen nog bedenken wat we gaan doen met de boeken. Maar eens proberen om wat te verkopen bij de tweedehandsboekenhandelaren van Textielstad. Voordat het zover is, wil ik iedereen uitnodigen om eens te komen snuffelen. Wie weet zit er wat tussen en je mag het zo gratis meenemen!

Plots begint de wereld te draaien en kom ik met een klap op de straat naast mijn fiets terecht. Auw, @%%^&*()%$#%@@!!!! In de slowmotion herhaling zie ik de hond naar rechts uitwijken en precies onder mijn voorwiel lopen.


De hondeneigenaar begint te roepen dat ik uit moet kijken, z'n hond is "kapot". Ik ben direct weer bij en kom overeind. Ik wijs hem erop dat hij met z'n honden op het fietspad loopt en zelf niet uitkijkt. De adrenaline racet door mijn lichaam, ik voel een zere enkele en knie.
Dan vraag ik de hondenjongen, bij nader inzien lijkt hij toch wat jonger dan ik eerst dacht, om zijn gegevens. Ik heb inmiddels gezien dat mijn fiets schade heeft. De eigenaar begint nog wat te stuiteren maar bindt uiteindelijk in en komen we ergens. Ik noteer zijn gegevens in mijn telefoon, vraag nogmaals hoe het met zijn hond gaat en neem afscheid.
Ik bied hem een hand vol kettingvet aan en begin te lopen naar het zondagse honk. De ketting is eraf gelopen en ik krijg hem met geen mogelijkheid er weer op. Twee fietsvrienden die achterop komen duwen me naar het honk waar de mecanicien de schade opneemt, een kapot stuurlint en een beschadigde kabel en de ketting repareert. Buurman Krattenstapelaar biedt me een nieuw lint aan in de prachtige waarschuwingskleur oranje en ik ben weer klaar om te fietsen.
De rest van de tocht zijn mijn fijne fietsvrienden zo vriendelijk om mij voor iedere hond, al zit het beest in een kennel of is het slechts een stip aan de horizon, te waarschuwen. "pas op Harm Job, een hond!" Binnenkort zal ik de Smakcommissie wel op bezoek krijgen.


bokbierbroers



Het is een bont gezelschap dat zich zaterdag verzamelt in Grachtengordelstad voor de Zuiderbuurse friettent. Er gaat bokbier geproefd worden, maar eerst moet er een zak frieten gegeten worden. De dag heeft een dubbel thema, bokbier en broers. We hebben vandaag bijna allemaal een broer mee, de beide Kaco's, Kaconeef en ook mijn broertje zal nog aan komen waaien. Een mooie combinatie, da's duidelijk.
Het eigenlijke proeven is een belevenis an sich. In de grote hal van de beurs zijn zeker zestig brouwers aanwezig om hun waar ter proef aan te bieden. Een waar feest dus. We zoeken een startlocatie en dan gaat ieder een glas halen. Dan gaan we proeven, de glazen gaan rond, de vraag "welke is dit" is de standaard. We halen de hapjes uit de tas en genieten. Vele glazen later is de hal vol proevers, zijn de eerste vaten leeg en is het voor ons tijd om te vertrekken richting de moksi meti.
Volgend jaar weer.

zondag 26 oktober 2008

blosjes op een grijze zondag


De blik uit het raam is vanochtend anders dan gisteren. Grijze, zware luchten, harde windstoten, het is me nu wel duidelijk, het is herfst. Volgens de buienradar blijft het vanochtend wel droog. Stoempen dus zodirect op de fiets. Met blosjes op de wangen.

zaterdag 25 oktober 2008

wintertijd


Verwarring alom deze morgen. Jaargetijdenverwarring wel te verstaan. De blik vanuit bed naar buiten doet denken aan de lente, ik ga vandaag met de Kaco's naar het (herfst)bokfestival en komende nacht gaat de wintertijd in. Denk dat ik vandaag maar een zwembroek aantrek, dan hebben we de zomer ook meteen gehad.

vrijdag 24 oktober 2008

vrijdagse blosjes


Vrijdagavond, buiten regent het, binnen is het achter de computer lekker...

ehm, nog eentje


Jup!

ringring



Prachtig, Krien heeft vandaag een prachtig item gedraaid. Kijk maar snel!


Abba - Ring ring (empeedrie)

blosjes, en het gaat maar door


;-)

fornuis


Gelukkig hebben we geen lastige katten.

blosjes en rode koontjes (en het gaat maar door)


En weer één. Wat moeten jullie toch allemaal hier? Rode koontjes krijgen?

nog meer blosjes



Jep!


Ik heb dan wel geen helmcam, het betekent niet dat ik geen films kan maken. Eén hand aan het stuur en in de andere mijn telefoon, zo schieten we lekker over de paden en de lanen (en ook nog over de grens).

blosjes (deel 3)


En ja hoor!

schrik


De vooruitzichten voor de komende dagen zijn nat, met veel regen en motregen. Om half negen bespeur ik een gat in de bewolking en besluit direct op pad te gaan. Het is fris, maar lekker, er staat een redelijke bries en ik heb er zin in.
Het is spectaculair. Onderweg verras ik een grote groep fazanten. In paniek schiet de groep alle kanten uit, hoog, laag, links en rechts, ik heb er bijna één tussen de spaken (in gedachten zie ik Pleitmevrij al met een smakelijk recept komen). De natuur is prachtig!
Uiteindelijk kom ik met 28,3 op de teller gemiddeld thuis. Ik ben niet ontevreden.

blosjes (een vervolg)


Ik bedoel maar...

donderdag 23 oktober 2008

blosjes


Waarom zoekt toch iedereen "blosjes"? Elke dag krijg ik blosjes bezoekers die waarschijnlijk zwaar teleurgesteld zijn dat hier helemaal geen hete of geile blosjes te vinden zijn hier.

...

saturdaynightfever



Then I get night fever, night fever
We know how to do it
Gimme that night fever, night fever
We know how to show it

ehm


Op de gang voor zaal C van de Beschuitstadse rechtbank krijg ik het volgende mee dat een agent van de parketpolitie zegt en een zojuist veroordeeld, of vrijgesproken, analfabete verdachte,
"je moet zien dat je het vonnis op papier krijgt, dan kun je het nog een keer nakijken..."

hogerop


De tussenstand ben ik even kwijt. Wie hier verantwoordelijk voor is, weet ik ook niet. Hoe dan ook, ik heb ergens best bewondering voor een kat die een complete duif uit de lucht weet te plukken.

woensdag 22 oktober 2008

in de krant

(klik op de afbeelding voor een groter beeld)

Je moet natuurlijk altijd oppassen wat je vertelt tegen een journalist, dat begrijpt iedereen. Voordat je het weet staat het de volgende dag in de krant...

verhuis



Fietsvriend R. is even over vanuit het verre Kamp Holland. Net op tijd om in zijn nieuwe huis te trekken. En wat voor een huis, zijn uitzicht vanaf een elfde verdieping over onze stad, is adembenemend. Net zo adembenemend als het staan in een met banken en stoelen volgepakte lift.

hulp


Oli4kat is niet de slimste viervoeten die ik ken. Wel een hele handige. Vandaag schilderen we samen de dakkapel.


dinsdag 21 oktober 2008

(boterham)zak


Als ik vanmiddag voor de tweede keer in de trein naar Beschuitstad plaats neem komt iets me bekend voor. Ik zit op exact dezelfde plek als vanmorgen vroeg. In de prullenbak zie ik het lege boterhamzakje van vanmorgen, schoongemaakt is de trein nog niet. Het zakje doet me denken aan de uitstap in Beschuitstad deze morgen.



(flashback)

Op het perron van Beschuitstad staat een meute vijftigplussers. Als de deuren van de trein opengaan beginnen de eersten zich als halve wilden naar binnen te wurmen. Voor de uitstappers is geen plek. Ik kan het niet laten, stomverbaasd als ik ben, om de opmerking te maken dat het wellicht beleefder is om eerst de mensen te laten uitstappen. Het komt me op een scheldpartij te staan waar de honden geen brood van lusten. Ik ben flabbergasted. Uit de mond van een vijftigplusser verwacht ik dit niet. Ik merk het ook aan de reizigers om me heen, iedereen kijkt vreemd op.
Het zal de invloed van de herfst wel zijn.


nat


Het is nat en vies buiten. gatver, wat heb ik een hekel aan de herfst. Ik hoop dat het snel weer lente is.

maandag 20 oktober 2008

zamboni


Op de nieuwe ijsbaan rijden maar liefst twee Zamboni's rond. Krien kan haar ogen bijna niet geloven.

(En het staat nog steeds bovenaan haar verlanglijstje...)

sloop


Lekkere plek om je caravan te stallen. Of hij wordt onder je kont verkocht, of hij wordt gesloopt. Kun je 'm toch beter op de camping laten staan.

tegemoet


De eerste werkdag moet je wel goed afsluiten. Bijvoorbeeld door elkaar tegemoet te fietsen en zo samen thuis te komen. Lijkt het net nog vakantie.

helaas


De laatste avond van onze vakantie vieren we in de Paddock, het tuincafé van Mr. T-Rex. Een mooi vuurtje, het oude bankstel moet op, lekker biertje en een ovenheerlijke lasagne maken de avond compleet. Vanaf maandag gaan we weer gewoon aan het werk. Wel wennen na drie weken vrij.

zondag 19 oktober 2008

zoef...



Als ik op weg ben van L.A. naar de zondagklup, komt Krien plots naast me rijden in Mannetje. Mijn behoefte aan een bikecam is direct een stuk minder. Zeker als ik nog eens bijzonder enthousiast word aangemoedigd.

zaterdag 18 oktober 2008

foute rol!



In het Koekstadse filmhuis maken ze het wel erg bont, de ene foute rol na de andere. Dat is toch echt heel erg!