zondag 28 september 2008

time off


Tot binnenkort!



toren



In het dorp van mijn voorouders staat een van de oudste kerken van ons land. Samen met mijn moeder en Co van Koekstadse Kaco-duo krijgen we de kans om het hele gebouw te bekijken. Mooi, vooral omdat we de toren beklimmen en vanuit de toren uitkijken over het rivierenlandschap. De koster laat ons alles vol trots zien. Het kerkgebouw is prachtig, het is een mooi voorbeeld van de wisselende opvattingen in de loop der tijd. Verbouwen, aanbouwen, oorlogsschade, als Co zijn onuitputtelijke historische kennis spuit worden de verhalen beeldend. Inmiddels ligt er in Torenstad iets aanvullends te wachten op Co. Mooi dus, vooral omdat mijn vader ook nog meedoet met zijn prachtige werk aan een expositie in het kerkje. De zaterdag is zo voorbij...

landschap



Zaterdag even terug naar het landschap van mijn jeugd. Heerlijk, het ruikt nog precies zo, de zon schijnt. Het is tot mijn grote schrik alleen een stuk drukker geworden met muslimensen.



zaterdag 27 september 2008

vuur




Twee kacootjes, pannenkoeken, bokbiertjes en een lekker vuurtje. Gezellig.

vrijdag 26 september 2008


18.54 uur

18.27 uur...


paal



Oh jee! De burgemeester zal toch niet weer tegen een poller gereden zijn?


kentekenen met ka!


Een beetje gemankeerde deze keer. Niet vanwege Ka, daar mankeert helemaal niets aan. Het is meer dat ik weet dat het kenteken Kaco echt bestaat, maar dat de desbetreffende auto net iets te snel uit het blikveld verdween. Vandaar een halve voor ons Koekstadse duo. De einigzins dwingende NU moet mijn maar even vergeven worden...

schaduw



De dagen worden korter, de avonden langer. Tijd voor een spelletje uit het pre-digitale tijdperk. Veel plezier!

brokjes


Klaaskat en Oli4Kat zijn door het dolle heen. De baasjes zijn thuisgekomen met 5 kilo brokjes! Als voorproefje mogen ze even happen uit het voerblik.


treintafel


...

donderdag 25 september 2008

zonnige rit




Geen woorden maar daden!

rainy


Vanmorgen vroeg, Oli4Kat loopt dwars door de plassen bij Mr. T-Rex op het dak. Deze kat hoeft geen regenpak en laarzen.

sunny

knalkapot


Pleitmevrij maakte ons er op attent. Mannetje heeft een knalkapot. Dus staat Mannetje nu op de brug bij een reparatieboer. Krien komt er helemaal enthousiast vandaan. Ze heeft Mannetje van onderen mogen bekijken en is onder de indruk. Ik ook, vooral als ik hoor wat de kosten zijn.

servicepack 1



Braaf heb ik 'm erop gezet, servicepack 1 van Vista. Het duurde even, een klein uurtje was de laptop bezig, aan en uit, aan en uit. Check! dacht ik, klaar en dan nu mooi verder.


Dacht ik dus. Want als ik vanmorgen de computer aan wil zetten gebeurt er helemaal niets. Halverwege het opstartscherm wordt het ijzig stil. Een bevroren scherm. Ik wacht een aantal minuten en druk 'm uit. Bij het opstarten gaat systeemherstel aan het werk. Het duurt eeuwen voordat dat klaar is. Na het opstarten werkt de laptop een stuk trager net als Firefox. Lekker. maar eens kijken hoe we dit gaan oplossen.

woensdag 24 september 2008

ehm


Ik heb er nog niet zoveel aandacht aan willen besteden, sterker nog, ik zou het liefst negeren dat het alweer zover is. Maar het wordt me wel moeilijk gemaakt, overal om me heen de tekens van de tijd.
Inderdaad beste lezer, de herfst is aangebroken. In het plaatselijke tuincentrum bindt de herfst de strijd aan met de kerst (!), bladblazers v.s. kerstmannen. De tijd van gedekte kleuren is aangebroken, de truien kunnen weer uit de kast.


Nee, mijn favoriete jaargetijde is het niet. Gelukkig zijn deze herfst de bladbezems in ieder geval wel in vrolijke lentekleuren.

doggy style

>


De zucht naar nep en fake neemt steeds extremere vormen aan. Kijk maar eens naar wat ik vandaag in het tuincentrum tegenkwam.

barcode




Harm Job als barcode

bek vol tanden


Het is een waar kunstwerk geworden dat de tandtechnieker gemaakt heeft. Het voelt allemaal nog een beetje raar, maar het is gelukt! Mijn gebit is weer een stuk opgeknapt!

dinsdag 23 september 2008

plopperdeplop!



De sfeer in zaal D van de Beschuitsstadse rechtbank is lacherig. Grappen en spitsvondigheden vliegen door de zaal. Een bijzondere zaak vandaag. Drie heren uit de omgeving van Regeringsstad worden verdacht van een enorme serie inbraken in het oosten en noorden van ons land én een tweetal inbraken in het Zuiderbuurse Plopsaland.
De aanklacht omhelst een periode van maar liefst negen jaar! Het is snel duidelijk, we hebben hier te maken met professionele heren, jongens van de gestampte pot. Er wordt niets bekend en er wordt geen enkele verklaring gegeven. Op een enkele bekentenis na, een van de heren is, tijdens een mislukte inbraak in het Plopsalandse, op de gevoelige plaats vastgelegd. Op de foto is te zien hoe hij midden in de nacht in zijn zwembroek voor de kluis staat. Geen ontkomen aan, maar verder dan een enkele "daar was ik" gaat de bekentenis niet.
De modus operandi van de bende is duidelijk. Voor een inbraak wordt een auto gestolen, op de auto komen eveneens gestolen kentekenplaten. Dan wordt het 'object" een aantal dagen geobserveerd en verkend. Uiteindelijk gaan de heren met grof geweld naar binnen en nemen de kluis. De schade is enorm.
Het Openbaar Ministerie heeft alle zeilen bij moeten zetten om met bewijs te komen. Observatieteams, observatiecamera's bij de ingang van het kampje, peilbakens onder gestolen (!) auto's, DNA-onderzoek en onduidelijk Zuiderbuurs rechercheonderzoek. Het onderzoek heeft lang geduurd, de heren zijn alweer meer dan anderhalf jaar uit voorarrest.
Technisch bewijs, dat is zo'n beetje het enige dat de officier van justitie naar voren kan brengen om zijn eis te onderbouwen. Een betoog over DNA-sporen op gevonden sigarettenpeuken en colaflesjes wordt door de verdachten afgedaan als "verplaatsbaar DNA". "Zo'n peuk kan wel aan iemand zijn schoenzool gezeten hebben en zo 150 kilometer verderop terecht gekomen zijn" aldus een van de heren. Over hoe het kan dat er bij meerdere inbraken en gestolen auto's peuken en drankflesjes zijn gevonden met zijn DNA-profiel, houdt de man wijselijk zijn mond.
De eisen tegen het drietal vallen uiteindelijk mee, het enorme tijdsverloop en het ontbreken van hard bewijs in de meeste van de bijna 70 inbraken en diefstallen, maken dat het OM weinig anders kan. Twaalf tot tweeëntwintig maanden voor de heren die volgens de officier "weigeren te leven als eerbare burgers".

DANS UITDAGING!


Tot groot vermaak van mijn medereizigers begin ik plots op het perron te dansen. Op mijn koptelefoon klinkt een verschrikkelijk nummer en het is verdomde moeilijk de benen stil te houden. Hoe het nummer op mijn iPod is gekomen weet ik wel. Het is er een uit de Kaco-foutemuziekcollectie, op de iPod om tijdens lange autoritten luidkeels mee te zingen.

Welk nummer het was? Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje.

En let op, iedereen die een filmpje van zijn eigen dansje op dit nummer maakt en dat instuurt naar mij maakt kans op een hele mooie prijs!


maandag 22 september 2008

improvizaterdag



Alle plannen voor de zaterdag gaan de prullenbak in met een vroeg sms-je van de Pleitmevrijtjes. Plots is het improvizaterdag en gaan we zien wat we doen. En dus zitten even later de twee Pleitmevrijtjes aan de koffie als de deurbel en Wiefke met een versgebakken appeltaart voor de deur staat. "Kijk eens buurman, het is Burendag"! Wat een feest, appeltaart, buurvrouw#16 bedankt hoor!
Via de rommelmarkt van de kerk hierachter, waar Krien helemaal los gaat en picknickmanden, theeserviezen en zilverwerk mee naar huis sleept, gaan we de grens over. Inkopen doen met de Pleitmevrijtjes. De grootgrutter is het eerst aan de beurt en dan de gewone supermarkt. Thuis nemen we voor korte duur afscheid, straks gaan we Plan A, verse pasta, eten in Beschuitstad. Met Krien achterop fiets ik richting stad. Na weken krom lopen mag Krien vandaag nieuwe laarzen kopen. In de nieuwe laarzenwinkel heeft ze niet veel tijd nodig om een keuze te maken en kunnen we door naar de eerste van twee tentoonstellingen die in de stad zijn.
De eerste, een driedelig project van de gemeente, opgezet om dit jaar nog snel anderhalve ton subsidiegeld over de balk te gooien, stelt weinig voor. Paul Tornado (hier meer) maakt met Smile het meest aansprekende werk van de tento (meer weten? klik hier) . Het andere project, het Gogbot is een stuk spannender. Veel tijd is er niet, we moeten door.
In Beschuitstad is Plan A inmiddels verworden tot Plan B, geen verse pasta, maar een meterslange kant und klare. Het smaakt er niet minder om, de geflambeerde crêpes gaan er goed in en het witte openluchtbiertje, joepie! Uiteindelijk gaan we veel te laat weg, de wekker zal zondagochtend om half vijf aflopen, maar het geeft niet. Improvizaterdag rocks!

tunnel



De Dam tot Dam-tocht op de autoloze zondag gaat dwars door de IJtunnel. Een fantastische belevenis! Het is uiteindelijk ook een prachtige tocht. In het begin mist, maar als de zon doorbreekt is het heerlijk. 150 kilometers is geen probleem en met een recordtijd zitten we achter de finishstreep aan een sportdrankje. Volgend jaar weer!

(lees hier meer voor een volledig verslag)

vrijdag 19 september 2008


Na de triiiiiiiing van vanacht gaat tijdens het koken de piiiiiieeeeeeeppppp. In mijn haast om snel even wat eten te maken roken de gebakken aardappeltjes en de bratwurst net iets te veel met als gevolg dat de rookmelder afgaat. Op zich een hele goede test, maar na een lange dag rechtbanken en een korte nacht slaap niet helemaal dat waar ik op zit te wachten. Het duurt dus ook niet lang, gelukkig heb ik nu mijn bril wel op, en dan is de batterij los en het gepiep over. Beter zo, ten slotte moet ik zo nog sloeproeien...

het einde van triiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing



Nooit meer triiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing!!!!

zwembroek


Sta ik in de trein, ben ik helemaal mijn zwembroek vergeten.

triiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing!


Midden in de nacht maakt Krien me wakker. Onze voordeurbel rinkelt onophoudelijk. TRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING! We schrikken ons rot en vliegen uit bed. Er zal toch niets ergs zijn? Ik doe de buitenlamp aan maar er staat niemand voor de deur. Ondertussen blijft de bel doorrinkelen. Wanhopig probeer ik slaapdronken het lawaai te stoppen. Schroevendraaiers heb ik nodig, breekijzers en grote mokers!
Zonder bril zie ik weinig en ik probeer een knijper tussen de bel te stoppen om in ieder geval het lawaai te stoppen. Dan ren ik door het donker naar de garage om gereedschap te scoren. Intussen heeft Krien mijn bril gepakt en zie ik ook wat. Eerst schroef ik de bel uit elkaar, het lawaai moet minder, zo direct is de hele buurt wakker. Dan is de deurbel aan de beurt. Kordaat zet ik een schroevendraaier achter het contactlipje en dan is het eindelijk stil. Goedkoop @%%$&&**&^%@! ding. Vandaag koop ik wel een nieuwe. Eentje die niet midden in de nacht kortsluiting maakt.
De nacht is vervolgens kort en onrustig en om half vijf rinkelt de wekker. Krien moet er uit, ochtenddienst. Daarna probeer ik de slaap nog te vatten, maar echt goed wil het niet meer lukken.


Nic Mc - Long Night Ring Tone

Judson Claiborne - Ring The Bells

Sufjan Stevens - Ring them bells

donderdag 18 september 2008

update verwikkelingen


Had ik er een fles wijn op gezet, had ik gewonnen. De moeder van de anderhalf jaar oude maar dode peuter komt niet vrij. Ondanks het verzoek van de officier van justitie en haar raadsman, vindt de rechtbank dat er nog zoveel onduidelijkheden en vragen zijn dat vrijlaten geen goede optie is. Er moet nog een hoop onderzocht worden. Onderdeel van het onderzoek zijn de koffiekopjes, broodkruimels en ontbijtbordjes waar het kruisverhoor dinsdag al over ging. Binnenkort gaat de zaak verder, dan worden allerlei medische deskundigen gehoord. CSI in de rechtbank, dat wordt interessant.

woensdag 17 september 2008

d'OF BBQ!


Supergezellig, ruim voldoende te eten, dito drank, de jaarlijkse barbecue van fietsklup d'Oale Fietse was weer een succesvol event!

zinnetje


Bij de drogist sta ik in de rij voor de kassa. Ik hoor de kassamevrouw iedereen iets vragen. Het klinkt steeds hetzelfde, maar ik versta het niet, het komt er op de automatische piloot uit. Ik ben niet de enige merk ik. De mensen voor zijn evenzeer in verwarring. Dan ben ik bijna aan de beurt. Als ze de klant voor mij helpt versta ik wat ze zegt. "Heeft u alles kunnen vinden?" vraagt ze. Arm mens, ze moet dat van haar baas iedereen vragen.
Dan ben ik aan de beurt om mijn aspirientjes af te rekeken. "Heeft u alles kun....". Ze slikt haar vraag in en gaat verder; "heeft u ook vragen over dit product?" Vraag twee van het lijstje vermoed ik en ik antwoord "nee hoor en ik heb ook alles kunnen vinden!" Ze kijkt verschrikt op, verschiet van kleur en frommelt snel de kassabon in mijn hand. Dan helpt ze volgende klant. "Heeft u alles kunnen vinden.......?"

dinsdag 16 september 2008

ontwikkelingen


Bizarre ontwikkelingen in rechtbankland vandaag. De hele dag stond de Textielstadse peutermoord in Beschuitstad. Akelig verhaal, details over afgescheurde organen, het intreden van de lijkstijfheid en meer van dat zal ik achterwege laten. Bizar is het plotse verzoek van het Openbaar Ministerie om de van moord op haar eigen kind verdachte moeder op vrije voeten te stellen (voor de juridische lezers van dit blog, we hebben het over opheffing, niet schorsing). Vooral de vreemde constructie die de officier van justitie daarvoor uit de kast trekt.
Moeder heeft, in de tijdsspanne van het overlijden van haar zoontje, gedurende 25 minuten aantoonbaar boodschappen gedaan. Wars van alle deskundigenverklaringen, die zeggen dat het hele proces dat tot de dood van het kind leidde ergens tussen de 0 minuten en pakweg 6,7,8 uur, komt de officier tot de conclusie dat, wat er gebeurd is, binnen de 25 boodschapminuten heeft plaatsgevonden. Want, volgens de van moord verdachte hoofdverdachte, keek het kind een kwartier voordat de boodschappen binnen kwamen, nog staande in de box naar de TV. Een constructie waar bijna geen van de aanwezigen in zaal D vandaag een touw aan vast kon knopen. Ook de rechtbank niet. Die onderworp de moeder vervolgens aan een waar kruisverhoor. Alle ontbijtbordjes, koffiekopjes en broodkruimels kwamen langs.
Donderdag maakt de rechtbank bekend wat er met moeder en de rest van de zaak gaat gebeuren. Ik ben benieuwd.

maandag 15 september 2008

kaart op tafel


Lekker ouderwets de kaart op tafel en plannen maar. Binnenkort een rondreis bij de Zuiderburen!

vuurtje?






Zondag, de zon schijnt en bij Mr. T-Rex is het tuincafé officieel niet los, maar het terras staat en het is gezellig. We zagen wat brandhout en stoken er een gezellig zondags vuurtje bij. Een bezoekje van de langsbrengchinees maakt het verhaal compleet. Als twee bolletjes zo vol rollen we uiteindelijk de tuin uit.

lullig (2)


Terwijl het hele treinnetwerk op z'n gat ligt door een ongeluk, zijn de heren en dames van Uurwerk Tactus voor het Textielstadse perron fietsen aan het verplaatsen. Lullig als je net bent omgereisd vanuit Koekstad via Provinciehoofdstad en Beschuitsstad. Uren vertaging en dan op de koop toe je fiets onvindbaar verstopt door de oranje hesjes...

lullig


Politiehumor...


veger


"Ik had toevallig een vegertje in de fietstas". Aan het woord een aardige meneer. Hij is, samen met zijn vrouw, druk bezig op de vroege zondagochtend om het fietspad schoon te vegen. Gisteravond was het uitgaansavond en het fietspad ligt vol met glasscherven. Ik stap af en neem mijn reesfiets op de schouders, zin in een lekke band, nog voor het zondagse rondje, daar heb ik helemaal geen zin in. Ik dank de vriendelijke meneer met de veger drie maal hartelijk. Dan ga ik verder. Als ik na de zondagse tocht terug fiets is het pad schoon. Daarom nogmaals vanaf deze plek, vriendelijke meneer met de veger, bedankt!

zondag 14 september 2008

tringtring


Het is al laat op de avond als de bel gaat. In het duister ontwaar ik de krullenbol van Buur#15. "Harm Job, als je nog iets leuks wil voor op je blog, moet je nu even meekomen. Er zit een egeltje bij mij in de tuin!" In mijn pyama (niets nieuws voor mijn buren) loop ik naar de overkant. Inderdaad, er schommelt een egeltje door de tuin. Grappig.
We kletsen nog wat en op #15 gaan ze naar binnen. Uit een ooghoek zie ik de auto van Mr. T-Rex de straat inrijden. Ik besluit ook hem deelgenoot te maken van het natuurverschijnsel in onze straat. Hij schrikt niet van mijn nachtelijke verschijning en even later staan we naar het egeltje te kijken. De Buuf van 17 wordt er ook even bij gehaald en zo heeft iedereen een mooie herrinnering aan deze heldere avond.

zaterdag 13 september 2008

kacokentekenen!



Dag HJ,

Hier een paar otofoto's die Ka vorig weekeinde in Zuiderburen en Stokbroodkaasenwijnland heeft geschoten.
Je ben aanstekelijk ;-)

hartelijke groet
Kaco


Aldus een mail die vandaag in de boks plingt. Kaco, bedankt!

pijn in de benen



Ik voel het echt in mijn eigen benen. De pijn die de renners in de Vuelta voelen als ze de heling van El Angliru beklimmen. Sommige stukken zijn meer dan 20%! Geen wonder dat sommigen woedend hun fiets aan de kant gooien of lopend naar boven moeten. Vandaag was ik blij dat ik voor de TV zat en de etappe vanuit de huiskamer kon bekijken.
Alhoewel... 20%... hmm, toch eens proberen?

DS


Heel voorzichtig zit er klein beetje progressie in en af en toe kan ze een paar graden rechter op staan. Dan wordt de pijn weer te erg en kan ze alleen maar weer op de bank, bijkomen. Lopen, meer dan een paar meters, gaat niet.


Van het bank/thuiszitten wordt ze onderhand helemaal krankjorum en dus grijpt ze elke gelegenheid aan om er even uit te komen. "Waar ga je boodschappen doen, dan breng ik je weg en blijf wel met een boek in de auto zitten totdat je klaar bent".


Ik heb verschrikkelijk met haar te doen. Haar te zien liggen, kreunend van de pijn bij haar verplichte oefeningen, is hartverscheurend. Om het leed wat te verlichten zijn we even op pad geweest om een R4 kaartje op de kop te tikken. Met dank aan Buuf#13 en Buurvrouw Krattenstapelaar kan ze nu meer dan 100 spelletjes doen.
Kijk dus vanaf nu niet vreemd op als je ergens een Mannetje op een parkeerplaats ziet staan met een supergeconcentreerde Krien achter het stuur. Ik ben dan ergens in de buurt boodschappen aan het doen en Krien geniet van "eens wat anders dan het uitzicht vanaf de bank" en haar spelletjes.

vrijdag 12 september 2008

dank!


Blij verrast is ze als Buuf#13 met een fruitmand om de hoek komt kijken. Namens de buurt een steuntje in de rug voor hun kromme buurvrouw. Vanaf deze plek namens haar een hele grote dank aan jullie allemaal; OmaenOpavandeoverkant, Mevrouw en Meneer de Voorzitter, Buuf&Buur#17, Buur#15 met zijn Korien, Wiefke en Mr. T-Rex, Buuf&Buum#13, Voormalig Buuf#15 en haar Meestersjoeler, De Krattenstapelaars, de glimlach op haar gezicht is duizenden woorden waard!

raymond


"Allez les Gans!"
Het speldje had ik afgelopen vakantie al op de kop getikt. Maar een prachtbord als deze, nee, die had ik nog niet gevonden. Het Koekstadse Kaco-duo wel. Op speurtocht over de grootste rommelmarkt in Stokbroodkaasenwijnland vonden ze dit bord. De renner zegt hun niets, maar mijn blijde roep "maar dat is Raymond Poulidor!" bij het zien van het bord doet ze zichtbaar goed. Ik ben dolgelukkig met dit prachtige cadeau. Het gaat een mooie plek vinden in ons Kluphuis.

Voor Kaco hier een filmpje van deze beroemde Stokbroodkaasenwijnlandse renner...

vroeger



Toen het er nog prachtig uitzag...